Call Center

031 - 99 787 999

Email

mail@tamanzakat.org

Jam Layanan

Senin - Sabtu: 8 AM - 4 PM

Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan

Bagi masyarakat Islam, berdonasi Zakat Harta Perniagaan adalah jenis dari tuntunan islam yang ga terpisahkan di kehidupan. Pasti menggunakan Lembaga buat memenuhi tuntunan membayar Zakat Harta Perniagaan juga tanpa boleh sembarangan. Karena donasi Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan secara bagus minat mendukung kesejahteraan keluarga penerima kegunaan & menolong akselerasi perjuangan peningkatan kesejahteraan penduduk Luar Sana secara umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan membayar Zakat Harta Perniagaan melalui Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan adalah:

Pertama, Tersalurkan pas syariat & tepat

Sejak zaman Rasulullah Saw, kaum islam selalu membayar Zakat Harta Perniagaan nya melalui perantara amil. Faktor tersebut yg lalu diadaptasi oleh Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan, salah satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan terjamin dan transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan yg kedua merupakan terjaminnya penyaluran donasi Zakat Harta Perniagaan pada penerima kegunaan yang tepat. Via Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan, dana Zakat Harta Perniagaan berkeinginan didayagunakan sebagai memberi kegunaan berkesinambungan terhadap seluruh penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi via Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan selain mendapatkan layanan terbaik, muzakki termasuk mendapatkan doa berkualitas dari amil yg melayani. Via Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan, minat mempermudah mereka muzakki untuk menjaga hati, terbebas dari kesombongan hasil gak memberikan dana Zakat Harta Perniagaan dengan langsung pada penerima manfaat.

Keempat, Dapat menjadi pemotong pemasukan kena pajak (PKP)

Sesuai secara keputusan pemerintah jika pembayaran Zakat Harta Perniagaan ataupun sumbangan keagamaan yg bersifat wajib mengurangi potongan Keuntungan Kena Pajak (PKP) yang perlu dilaporkan setiap tahun.

Itu adalah manfaat berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan. Para muzakki dapat berdonasi Zakat Harta Perniagaan salah satu lainnya donasi Zakat Harta Perniagaan & sejenisnya. Saat memutuskan hendak berdonasi, pastikan Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan cara muzakki punya berbagai hal diantaranya:

Kelima, Memiliki Program Unggulan Pemberdayaan

Pastikan Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan kepercayaan muzakki mempunyai usaha pemberdayaan orang-orang khususnya dhuafa dan golongan  yg berhak mendapatkan Zakat Harta Perniagaan, diantara lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, seseorang yg berjuang di garis Allah, Orang rantau yg ga mempunyai biaya untuk Pulang ke kampung halamannya, orang yang terlibat hutang, dan paling akhir merupakan amil/orang yang menopang penyaluran Zakat Harta Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Legal yang Jelas

Integritas Lembaga merupakan faktor yang berguna diperhitungkan dalam menggunakan Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan kepercayaan muzakki. Jamin menyalurkan Zakat Harta Perniagaan di Lembaga yang memiliki ijin Lembaga resmi dari pemerintah dan kementerian agama dan Terbaik.

Ketujuh, Layanan kemudahan donasi Zakat Harta Perniagaan

Dengan datangnya era digitalisasi sebelum ini, memunculkan banyak pilihan yang memudahkan muzakki dalam membayar Zakat Harta Perniagaan. Salah satu yg dimiliki Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan merupakan dengan Zakat Harta Perniagaan online yang diakses melalui web resminya. Contohnya, muzakki bisa secara gampang mengakses website resmi www.tamanzakat.org/donasi untuk bisa membayar Zakat Harta Perniagaan secara online via www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki jangkauan pemberdayaan yg luas

Selain melayani dana Zakat Harta Perniagaan, Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan termasuk menerima donasi lain berupa Infaq, Sedekah, & Wakaf yang berkeinginan di salurkan via program-program pemberdayaan. Dengan lebih bervariasinya dana Zakat Harta Perniagaan yang tersalurkan berkeinginan makin banyak manfaat yg tersalurkan terhadap mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan berikut.

 

Simak testimoni penerima manfaat Yayasan Sosial Zakat Harta Perniagaan Terbaik di Panggungrejo, Pasuruan dibawah ini.

 

Taman Zakat siap menyalurkan dana Zakat Harta Perniagaan & sosial Sahabat muzakki pada penerima manfaat dengan amanah, terpercaya, & sesuai sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi ataupun Transfer Donasi Online sebagai kemudahan sahabat muzakki menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan bersama kami dapat hubungi WA berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

Klik Hubungi https://wa.me/6281370068004

Klik Hubungi https://wa.me/6281370068004

Klik Telpon https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://www.tamanzakat.org/donasi

https://www.tamanzakat.org/cendekia

https://www.tamanzakat.org/sehat

https://www.tamanzakat.org/berdaya

https://www.tamanzakat.org/wakaf

https://www.tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

TAZA

Lembaga Filantropi Amil Zakat, Infaq, Sedekah, Wakaf dan Dana Kemanusian untuk kebaikan ummat.

Berita Menarik Lain :