Call Center

031 - 99 787 999

Email

mail@tamanzakat.org

Jam Layanan

Senin - Sabtu: 8 AM - 4 PM

Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan

Bagi penduduk Islam, berdonasi Zakat Perniagaan merupakan bagian dari tuntunan islam yg tanpa terpisahkan pada kehidupan. Tentu memilih Lembaga buat memenuhi tuntunan berdonasi Zakat Perniagaan pun tanpa dapat sembarangan. Karena donasi Zakat Perniagaan yang tersalurkan dengan baik minat menunjang kesejahteraan keluarga penerima kegunaan & menopang akselerasi perjuangan peningkatan kesejahteraan penduduk Luar Sana dengan umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan membayar Zakat Perniagaan via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan adalah:

Pertama, Tersalurkan sesuai syariat dan tepat

Sejak jaman Rasulullah Saw, masyarakat islam senantiasa berdonasi Zakat Perniagaan nya melalui perantara amil. Sesuatu ini yg kemudian diadaptasi oleh Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan, terlewat satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan aman & transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Perniagaan via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan yang kedua adalah terjaminnya penyaluran donasi Zakat Perniagaan pada penerima kegunaan yang tepat. Melalui Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan, donasi Zakat Perniagaan minat didayagunakan buat menawarkan manfaat berkesinambungan terhadap seluruh penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan selain menjadikan layanan terbaik, muzakki juga mendapatkan doa berkualitas dari amil yang melayani. Via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan, berkeinginan mempermudah para muzakki sebagai melindungi hati, terbebas dari kesombongan karna tanpa menawarkan donasi Zakat Perniagaan secara online pada penerima manfaat.

Keempat, Dapat menjadi pemotong penghasilan kena pajak (PKP)

Sesuai dengan kepastian pemerintah jika pembayaran Zakat Perniagaan ataupun sumbangan keagamaan yang bersifat wajib memerangi potongan Penghasilan Kena Pajak (PKP) yg perlu dilaporkan tiap-tiap tahun.

Itu adalah manfaat berdonasi Zakat Perniagaan via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan. Para muzakki dapat berdonasi Zakat Perniagaan di antara lain donasi Zakat Perniagaan dan sejenisnya. Sebelum menetapkan akan membayar, garansi Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan cara muzakki punya berbagai hal diantaranya:

Kelima, Memiliki Program Unggulan Pemberdayaan

Pastikan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan kepercayaan muzakki mempunyai perjuangan pemberdayaan individu khususnya dhuafa & golongan  yang berhak mendapatkan Zakat Perniagaan, di antara lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, seseorang yg berjuang di garis Allah, Orang rantau yg gak punya anggaran buat kembali ke kampung halamannya, orang yang terlibat hutang, dan terakhir merupakan amil/orang yg mendukung penyaluran Zakat Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Legal yang Jelas

Integritas Lembaga adalah sesuatu yg perlu dipertimbangkan dalam menggunakan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan kepercayaan muzakki. Pastikan menyalurkan Zakat Perniagaan di Lembaga yang punya ijin Lembaga sah dari pemerintah & kementerian agama dan Terbaik.

Ketujuh, Layanan kemudahan pembayaran Zakat Perniagaan

Dengan datangnya periode digitalisasi saat ini, memunculkan bervariasi solusi yang mempermudah muzakki dalam membayar Zakat Perniagaan. Salah satu yg dipunyai Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan merupakan dengan Zakat Perniagaan langsung yg diakses melalui laman resminya. Contohnya, muzakki bisa dengan gampang mengakses web resmi www.tamanzakat.org/donasi sebagai bisa membayar Zakat Perniagaan secara langsung via www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki cakupan pemberdayaan yg luas

Selain menerima donasi Zakat Perniagaan, Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan juga menerima dana lainnya berupa Infaq, Sedekah, & Wakaf yang hendak di salurkan melalui program-program pemberdayaan. Secara tambah bervariasinya donasi Zakat Perniagaan yang tersalurkan akan lebih banyak manfaat yg tersalurkan kepada mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan berikut ini.

 

Simak testimoni penerima manfaat Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Terbaik di Lamongan berikut.

 

Taman Zakat siap menyalurkan donasi Zakat Perniagaan dan sosial Sahabat muzakki kepada penerima manfaat secara amanah, terpercaya, & tepat sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi ataupun Transfer Donasi Online untuk kemudahan sahabat muzakki menyalurkan donasi Zakat Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan dengan kami dapat kontak WA berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik Hubungi https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik Telpon https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://www.tamanzakat.org/donasi

https://www.tamanzakat.org/cendekia

https://www.tamanzakat.org/sehat

https://www.tamanzakat.org/berdaya

https://www.tamanzakat.org/wakaf

https://www.tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

TAZA

Lembaga Filantropi Amil Zakat, Infaq, Sedekah, Wakaf dan Dana Kemanusian untuk kebaikan ummat.

Berita Menarik Lain :