Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat

penyaluran zakat

Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat

Bagi kaum Islam, membayar Zakat Perniagaan adalah jenis dari tuntunan islam yang tidak terpisahkan pada kehidupan. Pasti memilih Lembaga untuk memenuhi tuntunan membayar Zakat Perniagaan pun gak bisa sembarangan. Karena dana Zakat Perniagaan yg tersalurkan secara bagus akan membantu kesejahteraan keluarga penerima kegunaan & menopang akselerasi perjuangan peningkatan kesejahteraan individu Indonesia secara umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan membayar Zakat Perniagaan melalui Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat adalah:

Pertama, Tersalurkan sesuai syariat dan tepat

Sejak zaman Rasulullah Saw, masyarakat islam tetap membayar Zakat Perniagaan nya via perantara amil. Sesuatu tersebut yg terus diadaptasi oleh Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat, salah satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan terjaga dan transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Perniagaan via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat yg kedua merupakan terjaminnya penyaluran dana Zakat Perniagaan pada penerima manfaat yg tepat. Melalui Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat, dana Zakat Perniagaan hendak didayagunakan untuk memberikan manfaat berkesinambungan terhadap seluruh penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat selain menjadikan layanan terbaik, muzakki termasuk menjadikan doa terbaik dari amil yang melayani. Via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat, minat memudahkan para muzakki buat menjaga hati, terbebas dari kesombongan lantaran tidak menawarkan donasi Zakat Perniagaan secara langsung terhadap penerima manfaat.

Keempat, Dapat mengurangi penghasilan kena pajak (PKP)

Sesuai dengan kepastian pemerintah jika pembayaran Zakat Perniagaan ataupun sumbangan keagamaan yang bersifat harus mengobati potongan Penghasilan Kena Pajak (PKP) yg harus dilaporkan tiap tahun.

Itu adalah manfaat berdonasi Zakat Perniagaan via Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat. Para muzakki dapat membayar Zakat Perniagaan diantara lainnya donasi Zakat Perniagaan dan sejenisnya. Ketika memutuskan hendak berdonasi, pastikan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat pilihan muzakki memiliki beberapa faktor diantaranya:

Kelima, Memiliki Program Pemberdayaan

Pastikan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat kepercayaan muzakki mempunyai program pemberdayaan individu khususnya dhuafa dan bagian  yg berhak mendapatkan Zakat Perniagaan, diantara lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, Orang yg berjuang di jalan Allah, Orang rantau yg tanpa punya anggaran untuk kembali kampung halamannya, orang yang terlibat hutang, dan terakhir adalah amil/orang yg mendukung penyaluran Zakat Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Legal yg Jelas

Integritas Lembaga merupakan hal yang berguna dipertimbangkan dalam menggunakan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat kepercayaan muzakki. Jamin menyalurkan Zakat Perniagaan pada Lembaga yg punya ijin Lembaga legal dari pemerintah dan kementerian agama dan Berpengalaman.

Ketujuh, Layanan kemudahan pembayaran Zakat Perniagaan

Dengan datangnya era digitalisasi sebelum ini, memunculkan banyak cara yg memudahkan muzakki dalam membayar Zakat Perniagaan. Salah 1 yang dimiliki Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat merupakan dengan Zakat Perniagaan langsung yg dapat dibuka melalui laman resminya. Contohnya, muzakki dapat secara gampang mengakses website resmi www.tamanzakat.org/donasi buat bisa membayar Zakat Perniagaan secara langsung melalui www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki cakupan pemberdayaan yang luas

Selain melayani donasi Zakat Perniagaan, Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat juga melayani donasi lainnya berupa Infaq, Sedekah, dan Wakaf yang minat di salurkan melalui program-program pemberdayaan. Dengan makin bervariasinya dana Zakat Perniagaan yg tersalurkan ingin semakin bervariasi kegunaan yg tersalurkan pada mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat berikut ini.

 

Simak testimoni penerima manfaat Yayasan Penyalur Zakat Perniagaan Berpengalaman di Nias Barat berikut.

 

Taman Zakat siap menyalurkan donasi Zakat Perniagaan & sosial para muzakki kepada penerima manfaat secara amanah, terpercaya, dan tepat sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi atau Transfer Donasi Online sebagai kemudahan sahabat muzakki menyalurkan dana Zakat Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan bersama kami bisa kontak telpon berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik Hubungi https://wa.me/6281370068004

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://tamanzakat.org/donasi

https://tamanzakat.org/cendekia

https://tamanzakat.org/sehat

https://tamanzakat.org/berdaya

https://tamanzakat.org/wakaf

https://tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

ARTIKEL LAINNYA