Call Center

031 - 99 787 999

Email

mail@tamanzakat.org

Jam Layanan

Senin - Sabtu: 8 AM - 4 PM

Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember

Bagi masyarakat Islam, berdonasi Zakat Harta Perniagaan merupakan jenis dari tuntunan islam yang tanpa terpisahkan di kehidupan. Tentunya menggunakan Lembaga buat memenuhi tuntunan berdonasi Zakat Harta Perniagaan pun gak bisa sembarangan. Lantaran dana Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan dengan bagus hendak membantu kesejahteraan keluarga penerima manfaat & menunjang akselerasi perjuangan peningkatan kesejahteraan penduduk Indonesia secara umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember adalah:

Pertama, Tersalurkan pas syariat & tepat

Sejak jaman Rasulullah Saw, penduduk islam selalu membayar Zakat Harta Perniagaan nya via perantara amil. Faktor itu yg kemudian diadaptasi oleh Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember, terlewat satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan terjaga dan transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember yg kedua adalah terjaminnya penyaluran dana Zakat Harta Perniagaan ke penerima kegunaan yang tepat. Via Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember, donasi Zakat Harta Perniagaan hendak didayagunakan sebagai menawarkan manfaat berkesinambungan kepada semua penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi via Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember selain mendapatkan layanan terbaik, muzakki termasuk menjadikan doa terbaik dari amil yang melayani. Via Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember, minat mempermudah mereka muzakki buat menjaga hati, terbebas dari kesombongan karena gak memberi donasi Zakat Harta Perniagaan dengan online terhadap penerima manfaat.

Keempat, Dapat mengurangi penghasilan kena pajak (PKP)

Sesuai dengan ketetapan pemerintah jika pembayaran Zakat Harta Perniagaan maupun sumbangan keagamaan yang bersifat harus dapat mengatasi potongan Penghasilan Kena Pajak (PKP) yang perlu dilaporkan tiap-tiap tahun.

Itu adalah manfaat berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember. Para muzakki bisa berdonasi Zakat Harta Perniagaan di antara lain donasi Zakat Harta Perniagaan dan sejenisnya. Sebelum memastikan minat membayar, garansi Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember cara muzakki memiliki beraneka faktor diantaranya:

Kelima, Memiliki Program Unggulan Pemberdayaan

Pastikan Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember kepercayaan muzakki mempunyai program pemberdayaan orang-orang terlebih dhuafa dan bagian  yang berhak menerima Zakat Harta Perniagaan, diantara lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, Orang yang berjuang di garis Allah, manusia rantau yang gak mempunyai anggaran buat kembali ke kampung halamannya, orang yg terlibat hutang, dan paling akhir adalah amil/orang yg membantu penyaluran Zakat Harta Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Legal yang Jelas

Integritas Lembaga merupakan sesuatu yg perlu dipertimbangkan dalam memilih Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember kepercayaan muzakki. Jamin menyalurkan Zakat Harta Perniagaan pada Lembaga yang mempunyai ijin Lembaga sah dari pemerintah dan kementerian agama dan Bergaransi.

Ketujuh, Layanan kemudahan donasi Zakat Harta Perniagaan

Dengan datangnya periode digitalisasi saat ini, memunculkan banyak pilihan yg mempermudah muzakki dalam berdonasi Zakat Harta Perniagaan. Salah satu yang dipunyai Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember adalah dengan Zakat Harta Perniagaan online yang dapat dibuka via web resminya. Contohnya, muzakki secara gampang mengakses web resmi www.tamanzakat.org/donasi buat bisa membayar Zakat Harta Perniagaan secara langsung via www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki jangkauan pemberdayaan yang luas

Selain menerima dana Zakat Harta Perniagaan, Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember termasuk melayani donasi lainnya berbentuk Infaq, Sedekah, dan Wakaf yg ingin di salurkan via program-program pemberdayaan. Dengan semakin bervariasinya dana Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan akan tambah banyak kegunaan yg tersalurkan terhadap mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember berikut.

 

Simak kata penerima manfaat Yayasan Pengelola Zakat Harta Perniagaan Bergaransi di Jelbuk, Jember berikut ini.

 

Taman Zakat siap menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan dan sosial Sahabat muzakki pada penerima manfaat dengan amanah, terpercaya, & pas sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi atau Transfer Donasi Online untuk kemudahan para muzakki menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan dengan kami bisa kontak WA berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik Telpon https://wa.me/6281370068004

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://www.tamanzakat.org/donasi

https://www.tamanzakat.org/cendekia

https://www.tamanzakat.org/sehat

https://www.tamanzakat.org/berdaya

https://www.tamanzakat.org/wakaf

https://www.tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

TAZA

Lembaga Filantropi Amil Zakat, Infaq, Sedekah, Wakaf dan Dana Kemanusian untuk kebaikan ummat.

Berita Menarik Lain :