Call Center

031 - 99 787 999

Email

mail@tamanzakat.org

Jam Layanan

Senin - Sabtu: 8 AM - 4 PM

Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues

Bagi umat Islam, membayar Zakat Harta Perniagaan merupakan jenis dari tuntunan islam yg tidak terpisahkan di kehidupan. Pasti memilih Lembaga buat memenuhi tuntunan berdonasi Zakat Harta Perniagaan pun tanpa bisa sembarangan. Karena dana Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan secara baik ingin menolong kesejahteraan keluarga penerima kegunaan dan menopang akselerasi usaha peningkatan kesejahteraan penduduk Luar Sana dengan umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues adalah:

Pertama, Tersalurkan pas syariat & tepat

Sejak era Rasulullah Saw, kaum islam senantiasa berdonasi Zakat Harta Perniagaan nya via perantara amil. Hal ini yg terus diadaptasi oleh Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues, terlewat satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan aman dan transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues yang kedua merupakan terjaminnya penyaluran donasi Zakat Harta Perniagaan pada penerima manfaat yg tepat. Via Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues, donasi Zakat Harta Perniagaan akan didayagunakan sebagai memberikan manfaat berkesinambungan kepada semua penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi via Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues selain mendapatkan layanan terbaik, muzakki termasuk mendapatkan doa berkualitas dari amil yang melayani. Via Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues, minat memudahkan para muzakki untuk melindungi hati, terbebas dari kesombongan sebab ga memberi dana Zakat Harta Perniagaan dengan online terhadap penerima manfaat.

Keempat, Dapat mengurangi pemasukan kena pajak (PKP)

Sesuai dengan keputusan pemerintah jika pembayaran Zakat Harta Perniagaan maupun sumbangan keagamaan yg bersifat harus mengobati potongan Keuntungan Kena Pajak (PKP) yg harus dilaporkan tiap-tiap tahun.

Itu merupakan manfaat berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues. Para muzakki dapat membayar Zakat Harta Perniagaan diantara lain donasi Zakat Harta Perniagaan dan sejenisnya. Sebelum memastikan hendak membayar, garansi Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues pilihan muzakki mempunyai berbagai faktor diantaranya:

Kelima, Memiliki Layanan Pemberdayaan

Pastikan Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues kepercayaan muzakki mempunyai usaha pemberdayaan orang-orang khususnya dhuafa dan golongan  yg berhak mendapatkan Zakat Harta Perniagaan, di antara lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, Orang yang berjuang di garis Allah, manusia rantau yg tidak memiliki anggaran untuk kembali ke kampung halamannya, seseorang yang terlibat hutang, & paling akhir merupakan amil/orang yang mendukung penyaluran Zakat Harta Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Legal yg Jelas

Integritas Lembaga merupakan sesuatu yang penting diperhitungkan dalam menggunakan Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues kepercayaan muzakki. Pastikan menyalurkan Zakat Harta Perniagaan pada Lembaga yg memiliki ijin Lembaga legal dari pemerintah dan kementerian agama dan Trusted.

Ketujuh, Layanan kemudahan pembayaran Zakat Harta Perniagaan

Dengan datangnya periode digitalisasi saat ini, memunculkan bervariasi solusi yg mempermudah muzakki dalam berdonasi Zakat Harta Perniagaan. Salah 1 yg dimiliki Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues adalah dengan Zakat Harta Perniagaan langsung yg dibuka melalui web resminya. Contohnya, muzakki secara gampang mengakses laman resmi www.tamanzakat.org/donasi buat bisa membayar Zakat Harta Perniagaan secara online melalui www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki cakupan pemberdayaan yg luas

Selain menerima donasi Zakat Harta Perniagaan, Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues juga melayani donasi lain berupa Infaq, Sedekah, & Wakaf yg hendak di salurkan via program-program pemberdayaan. Dengan lebih bervariasinya dana Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan akan semakin banyak kegunaan yg tersalurkan terhadap mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues berikut.

 

Simak testimoni penerima manfaat Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Trusted di Gayo Lues berikut ini.

 

Taman Zakat bisa menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan & sosial Sahabat muzakki kepada penerima manfaat secara amanah, terpercaya, dan pas sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi atau Transfer Donasi Online buat kemudahan sobat muzakki menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan dengan kami dapat hubungi WA berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik Hubungi https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://www.tamanzakat.org/donasi

https://www.tamanzakat.org/cendekia

https://www.tamanzakat.org/sehat

https://www.tamanzakat.org/berdaya

https://www.tamanzakat.org/wakaf

https://www.tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

TAZA

Lembaga Filantropi Amil Zakat, Infaq, Sedekah, Wakaf dan Dana Kemanusian untuk kebaikan ummat.

Berita Menarik Lain :