Call Center

031 - 99 787 999

Email

mail@tamanzakat.org

Jam Layanan

Senin - Sabtu: 8 AM - 4 PM

Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto

Bagi kaum Islam, membayar Zakat Harta Perniagaan adalah bagian dari tuntunan islam yg tanpa terpisahkan di kehidupan. Pasti memilih Lembaga untuk memenuhi tuntunan membayar Zakat Harta Perniagaan juga ga boleh sembarangan. Sebab donasi Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan secara bagus berkeinginan menopang kesejahteraan keluarga penerima manfaat dan membantu akselerasi perjuangan peningkatan kesejahteraan penduduk Indonesia dengan umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto adalah:

Pertama, Tersalurkan pas syariat & tepat

Sejak zaman Rasulullah Saw, masyarakat islam senantiasa berdonasi Zakat Harta Perniagaan nya melalui perantara amil. Hal ini yang kemudian diadaptasi oleh Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto, terlewat satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan terjaga dan transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto yang kedua merupakan terjaminnya penyaluran donasi Zakat Harta Perniagaan ke penerima manfaat yg tepat. Melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto, dana Zakat Harta Perniagaan ingin didayagunakan untuk menawarkan kegunaan berkesinambungan terhadap semua penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto selain menjadikan layanan terbaik, muzakki termasuk menjadikan doa berkualitas dari amil yg melayani. Melalui Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto, hendak mempermudah mereka muzakki untuk melindungi hati, terbebas dari kesombongan karena tanpa memberikan donasi Zakat Harta Perniagaan secara langsung terhadap penerima manfaat.

Keempat, Dapat mengurangi penghasilan kena pajak (PKP)

Sesuai secara kepastian pemerintah bahwa berdonasi Zakat Harta Perniagaan ataupun sumbangan keagamaan yg bersifat harus bisa mengobati potongan Penghasilan Kena Pajak (PKP) yang harus dilaporkan tiap tahun.

Itu merupakan manfaat berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto. Mereka muzakki dapat berdonasi Zakat Harta Perniagaan satu diantara lainnya donasi Zakat Harta Perniagaan dan sejenisnya. Sebelum memutuskan akan berdonasi, garansi Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto pilihan muzakki mempunyai beraneka faktor diantaranya:

Kelima, Memiliki Program Pemberdayaan

Pastikan Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto kepercayaan muzakki memiliki program pemberdayaan orang-orang khususnya dhuafa & golongan  yg berhak mendapatkan Zakat Harta Perniagaan, satu diantara lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, seseorang yg berjuang di jalan Allah, manusia rantau yang tanpa mempunyai biaya untuk Pulang kampung halamannya, orang yang terlibat hutang, & paling akhir merupakan amil/orang yang menunjang penyaluran Zakat Harta Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Legal yg Jelas

Integritas Lembaga adalah faktor yang berarti dipertimbangkan dalam memilih Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto kepercayaan muzakki. Pastikan menyalurkan Zakat Harta Perniagaan pada Lembaga yg punya ijin Lembaga sah dari pemerintah dan kementerian agama dan Berpengalaman.

Ketujuh, Layanan kemudahan donasi Zakat Harta Perniagaan

Dengan datangnya periode digitalisasi saat ini, memunculkan bervariasi pilihan yang memudahkan muzakki dalam membayar Zakat Harta Perniagaan. Salah satu yang dimiliki Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto merupakan dengan Zakat Harta Perniagaan online yg bisa dibuka via website resminya. Contohnya, muzakki secara mudah mengakses laman sah www.tamanzakat.org/donasi buat siap berdonasi Zakat Harta Perniagaan dengan langsung via www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki jangkauan pemberdayaan yang luas

Selain menerima dana Zakat Harta Perniagaan, Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto termasuk menerima donasi lain berbentuk Infaq, Sedekah, dan Wakaf yang akan di salurkan via program-program pemberdayaan. Dengan lebih bervariasinya dana Zakat Harta Perniagaan yang tersalurkan akan lebih bervariasi kegunaan yang tersalurkan kepada mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto dibawah ini.

 

Simak testimoni penerima manfaat Organisasi Pengelola Zakat Harta Perniagaan Berpengalaman di Magersari, Mojokerto berikut.

 

Taman Zakat siap menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan & sosial Sahabat muzakki pada penerima manfaat dengan amanah, terpercaya, & tepat sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi atau Transfer Donasi Online untuk kemudahan para muzakki menyalurkan dana Zakat Harta Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan dengan kami dapat kontak telpon berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

Klik Telpon https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://www.tamanzakat.org/donasi

https://www.tamanzakat.org/cendekia

https://www.tamanzakat.org/sehat

https://www.tamanzakat.org/berdaya

https://www.tamanzakat.org/wakaf

https://www.tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

TAZA

Lembaga Filantropi Amil Zakat, Infaq, Sedekah, Wakaf dan Dana Kemanusian untuk kebaikan ummat.

Berita Menarik Lain :