Call Center

031 - 99 787 999

Email

mail@tamanzakat.org

Jam Layanan

Senin - Sabtu: 8 AM - 4 PM

Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang

Bagi umat Islam, membayar Zakat Harta Perniagaan merupakan jenis dari tuntunan islam yang ga terpisahkan di kehidupan. Pasti memilih Lembaga buat memenuhi tuntunan membayar Zakat Harta Perniagaan juga ga bebas sembarangan. Lantaran dana Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan dengan bagus akan dapat menunjang kesejahteraan keluarga penerima kegunaan & menunjang akselerasi usaha peningkatan kesejahteraan orang-orang Luar Sana secara umumnya.

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang adalah:

Pertama, Tersalurkan pas syariat dan tepat

Sejak masa Rasulullah Saw, umat islam senantiasa membayar Zakat Harta Perniagaan nya melalui perantara amil. Sesuatu ini yang terus diadaptasi oleh Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang, terlewat satunya Taman Zakat.

Kedua, Pemberdayaan terjaga dan transparan

Kelebihan berdonasi Zakat Harta Perniagaan melalui Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang yang kedua merupakan terjaminnya penyaluran donasi Zakat Harta Perniagaan pada penerima kegunaan yg tepat. Via Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang, donasi Zakat Harta Perniagaan hendak didayagunakan untuk memberi kegunaan berkesinambungan kepada semua penerimanya.

Ketiga, Selalu Didoakan oleh Amil & Penerima Manfaat

Dengan berdonasi via Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang meskipun kami mendapatkan layanan terbaik, muzakki juga mendapatkan doa terbaik dari amil yang melayani. Via Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang, minat mempermudah para muzakki buat menjaga hati, terbebas dari kesombongan karna gak memberi donasi Zakat Harta Perniagaan dengan langsung terhadap penerima manfaat.

Keempat, Dapat mengurangi penghasilan kena pajak (PKP)

Sesuai dengan kepastian pemerintah bahwa pembayaran Zakat Harta Perniagaan maupun sumbangan keagamaan yg bersifat harus mengatasi potongan Pemasukan Kena Pajak (PKP) yang perlu dilaporkan tiap-tiap tahun.

Itu merupakan manfaat berdonasi Zakat Harta Perniagaan via Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang. Para muzakki dapat membayar Zakat Harta Perniagaan diantara lain donasi Zakat Harta Perniagaan dan sejenisnya. Ketika memastikan hendak membayar, jamin Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang cara muzakki punya beraneka faktor diantaranya:

Kelima, Memiliki Layanan Pemberdayaan

Pastikan Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang kepercayaan muzakki memiliki usaha pemberdayaan individu terutama dhuafa & kategori  yg berhak mendapatkan Zakat Harta Perniagaan, salah satu lain: Fakir, Miskin, Hamba Sahaya, Mualaf, Orang yang berjuang di jalan Allah, manusia rantau yg tanpa mempunyai budget untuk Pulang ke kampung halamannya, orang yg terlibat hutang, dan terakhir merupakan amil/orang yg mendukung penyaluran Zakat Harta Perniagaan.

Ke-Enam, Aspek Ijin yang Jelas

Integritas Lembaga merupakan faktor yang berarti diperhitungkan dalam memilih Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang kepercayaan muzakki. Pastikan menyalurkan Zakat Harta Perniagaan di Lembaga yang punya ijin Lembaga resmi dari pemerintah & kementerian agama dan Amanah.

Ketujuh, Layanan kemudahan donasi Zakat Harta Perniagaan

Dengan datangnya era digitalisasi ketika ini, memunculkan bervariasi solusi yg mempermudah muzakki dalam membayar Zakat Harta Perniagaan. Salah satu yang dipunyai Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang adalah dengan Zakat Harta Perniagaan langsung yg bisa dibuka melalui website resminya. Contohnya, muzakki bisa secara mudah mengakses web resmi www.tamanzakat.org/donasi untuk siap berdonasi Zakat Harta Perniagaan dengan langsung via www.tamanzakat.org/donasi

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

Kedelapan, Memiliki jangkauan pemberdayaan yang luas

Selain melayani donasi Zakat Harta Perniagaan, Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang juga melayani dana lainnya berupa Infaq, Sedekah, & Wakaf yang berkeinginan di salurkan via program-program pemberdayaan. Dengan lebih bervariasinya donasi Zakat Harta Perniagaan yg tersalurkan hendak makin bervariasi manfaat yg tersalurkan kepada mustahiq.

Simak aksi penyaluranan Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang berikut ini.

 

Simak testimoni penerima manfaat Lembaga Penerima Zakat Harta Perniagaan Amanah di Mojoagung, Jombang berikut ini.

 

Taman Zakat siap menyalurkan dana Zakat Harta Perniagaan & sosial Sahabat muzakki kepada penerima manfaat dengan amanah, terpercaya, & tepat sasaran. Kami hadirkan Layanan Jemput Donasi maupun Transfer Donasi Online buat kemudahan para muzakki menyalurkan donasi Zakat Harta Perniagaan.

———————————————–

Kunjungi kami di:

Instagram        : https://www.instagram.com/tamanzakat

Fanpage           : https://www.facebook.com/tamanzakat

Youtube          : https://youtu.be/58xY83YFKww

Untuk Layanan Donasi menebarkan kebaikan dengan kami dapat kontak telpon berikut

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi/” ]

 

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

Klik WA https://wa.me/6281370068004

Klik Hubungi https://wa.me/6281370068004

Klik Kontak https://wa.me/6281370068004

atau

Donasi mudah, Anda bisa transfer ke Rekening berikut:

▪️ BNI Syariah 0793044829

▪️ BSM 7446644003

▪️ BNI 0900950051

▪️ MANDIRI 1410075075002

▪️ BCA 2719095555

an. Taman Zakat Indonesia

Konfirmasi dan konsultasi Zakat via WA Center https://wa.me/6281370068004 atau 03199787999

 

https://www.tamanzakat.org/donasi

https://www.tamanzakat.org/cendekia

https://www.tamanzakat.org/sehat

https://www.tamanzakat.org/berdaya

https://www.tamanzakat.org/wakaf

https://www.tamanzakat.org/qurban

https://tamanzakat.org/apd/

https://tamanzakat.org/tanggappangan/

https://tamanzakat.org/covid19/

 

[maxbutton id=”1″ url=”https://tamanzakat.org/donasi” ]

TAZA

Lembaga Filantropi Amil Zakat, Infaq, Sedekah, Wakaf dan Dana Kemanusian untuk kebaikan ummat.

Berita Menarik Lain :